Wie ben ik?

Home
Visie
Praktijk
Ik leer leren
Wie ben ik?
Voor ouders
Opties
Contact

Ageeth Bolks

Ageeth Bolks Al vanaf jongs af aan ben ik erg betrokken op kinderen. Dat motiveerde mij om na de middelbare school een opleiding te volgen tot leerkracht basisonderwijs. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het onderwijs ben ik fulltime voor het ouderschap gegaan. We kregen 4 prachtige zonen die bijna allemaal uitgegroeid zijn tot zelfstandige personen. Dus enige ervaring in het opvoeden heb ik ook ;-). In middels sta ik al weer jaren voor de klas en mag ik ook vertrouwenspersoon zijn bij ons op school. Vooral de sociaal/emotionele kant kreeg steeds meer mijn interesse en ook de invloed van de ouders op het kind. In 2010 ben ik begonnen met een vierjarige cursus contextueel pastoraat. Mijn scriptie heb ik geschreven met als titel: Kind in de context. Het gaat over de ontwikkeling van het basisschoolkind in contextueel perspectief. Om mij nog meer te verdiepen in kinderen en hun ouders heb ik de opleiding kindercoach gevolgd bij Centrum Tea Adema. Daarnaast heb ik bij haar de modules Oplossingsgericht werken en Ik leer leren gevolgd. Haar enthousiasme heeft me over de drempel geholpen om daadwerkelijk aan de slag te gaan als kindercoach.

In mijn leven is het christen-zijn de inspiratiebron voor mijn werk met kinderen en hun ouders. Ik ben sterk gemotiveerd om naast mensen te staan in hun leven. Ik help om zicht te krijgen op wat er nodig is, zodat er weer rust en ontspanning komt in het gezin.

“Bewustwording is het begin van de verandering”.
In mijn dagelijks leven geniet ik van contacten met andere mensen. Samen eten, ons huis inrichten, bakken, tuinieren, lezen en wandelen is wat ik graag doe. Bewust leven is voor mij belangrijk.